Profil | Årstidens menu | Buffeter m.m. | Forretter | Hovedretter | Desserter | Tilbehør | Galleri & tips | Kontakt

Lavendelmarineret kyllingebryst med rodfrugter og sauce af marinaden
4 pers.

4 kyllingebryster
3 dl æblejuice
2 dl olivenolie
3 æggeblommer
1 tsk tørret lavendelblomst
Salt og peber

Rodfrugter:
200 g gulerødder
200 g selleri
200 g persillerod
1 rød peberfrugt
20 g smør i tern
1 knsp safran
Salt og peber

Kyllingebrysterne marineres i æblejuice, olivenolie og lavendel i min. 6 timer. Kyllingebrysterne pocheres (simrer) i marinaden ca. 15 min. Tag kyllingebrysterne op, og hold dem lune. Sigt og reducer marinaden til 4 dl, og blend den med æggeblommerne; blend æggeblommerne først, og lad blenderen køre mens den varme væske tilsættes i et jævnt tempo. Smag til med salt og peber.

Rodfrugter: Gulerødder, selleri og persillerod skæres i tern og holdes adskilt. Peberfrugten befris for kernes og skæres i tern. Sellerien sauteres i olie, tilsat lidt safran. Sauter gulerødder og persillerødder i lidt olie, tilsæt peberfrugten, og til sidst den sauterede selleri. Slut af med at tilsætte smørret, og smag til med salt og peber.

Server retten med løse ris eller lunt brød.

Tilbage