Profil | Årstidens menu | Buffeter m.m. | Forretter | Hovedretter | Desserter | Tilbehør | Galleri & tips | Kontakt

Gazpacho: Kold tomatsuppe fra Andalusien i Spanien

Opskrift på Gazpacho Andaluz 4 pers.
  • 2-3 skiver hvidt brød
  • 500 gr. modne tomater, flået, udkernet og skåret i terninger
  • 1 agurk, skrællet, udkernet og skåret i terninger
  • 1 grøn peberfrugt, udkernet og skåret i terninger
  • 3-4 fed hvidløg, skrællet og skåret i terninger
  • 1 1/4 dl. god olivenolie
  • 2-3 spsk. vin- eller sherryeddike
Garnering
  • Brødcroûtons
  • Finthakket tomat i små terninger
  • Finthakket peberfrugt i små terninger
  • Finthakket løg
  • Hakkede, hårdkogte æg
Pluk brødet i stykker og hæld vand over. Lad brødet stå og blive koldt i mindst 30 min. Læg tomater, agurk, peberfrugt og hvidløg i en blender, tilsæt brød og olivenolie og purér det hele. Tilsæt vand, til suppen har den ønskede konsistens. Man kan eventuelt passere suppen gennem en sigte. Smag til med salt og eddike. Sæt gazpachoen i køleskab mindst 1 time. Server den meget kold med forskellige slags tilbehør i små skåle ved siden af. Tilbehøret drysses over suppen og kombineres efter smag.

Kilde: Spanske specialiteter Könemanns Forlag

Tilbage